In vizor

BEJ a respins candidaturile lui Sighiartău și Florean, precum și a mai multor candidați la Consiliul Județean

Robert Sighiartău (PNL) pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Aceeași soartă a avut-o și candidatura lui Ovidiu Florean (AUR). De asemenea, BEJ a respins și candidaturile mai multor aspiranți la fotoliul de consilieri județeni din cele două formațiuni politice.

În ședința de ieri, Biroul Electoral Județean a respins candidatura lui Robert Sighiartău (PNL) pentru funcția de președinte al Consiliului Județean:

 „Constatând, în urma analizei propunerii de candidatură pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a domnului Robert Sighiartău că acesta nu întrunește toate condițiile prevăzute de lege pentru a candida, întrucât acesta nu a datat olograf declarația de acceptare a candidaturii pentru funcția de președinte al Consiliului Județean”, precizează BEJ.

De pe lista depusă de PNL pentru Consiliul Județean au primit undă verde de la BEJ doar doi liberali, fiind respinse candidaturile a 38 de candidați. Printre problemele identificate de BEJ se numără: lipsa semnăturilor de pe declarația de acceptare a candidaturii sau de pe declarația de interese sau lipsa declarației pe proprie răspundere privind colaborarea cu securitatea.

PNL va redepune dosarele cu candidaturile în cursul zilei de astăzi.

În cadrul ședinței de ieri, BEJ a respins și candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean a lui Ovidiu Florean, candidatul AUR.

 „Constând în urma analizei propunerii de candidatură pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a domnului Ovidiu Florean, că acesta nu îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege pentru a candida, deoarece declarația acestuia de interese, din dosarul cu nr. 2 nu a fost semnată și nici datată”, se arată în hotărârea BEJ, potrivit bistriteanul.ro.

De asemenea, BEJ a respins candidatura a 17 membri de pe lista AUR depusă pentru Consiliul Județean. Printre neregulile constatate de Biroul Electoral Județean se numără: necompletarea declarației pe proprie răspundere privind colaborarea cu securitatea, nesemnarea declarației de acceptare a candidaturii sau lipsa funcției pentru care se candidează.

Exit mobile version