In vizor

Un grefier originar din Rodna a fost arestat. Este acuzat că evapora probe și clasa dosare din pix

Un grefier originar din Rodna, care activa la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, a fost arestat, fiind prins că făcea să dispară probe din dosare și clasa dosare penale, din pix. Anchetatorii au ajuns pe urmele sale, după ce au constatat că lipsesc multe dosare penale de la sediul Parchetului unde muncea bărbatul.

Gabriel Mihai Erhan, originar din Rodna, ocupă funcția de grefier la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației din anul 2015. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în urmă cu câteva zile, fiind cercetat pentru sustragere de înscrisuri, favorizarea făptuitorului și fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit puterea.ro, în 22 decembrie, cu doar câteva zile înainte de Crăciun a fost percheziționat domiciliul grefierului, unde procurorii au găsit o adevărată bilbiotecă de dosare penale, mai exact 38 de dosare penale, care nu ar fi trebuit să iasă din Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, potrivit bistriteanul.ro

Într-un comunicat de presă, făcut public de vasiledale.ro, Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, care instrumentează cazul, precizează că grefierul clasa dosare penale din pix. Se pare că grefierul ar fi luat probe importante din mai multe dosare.

„Din  cercetările efectuate a rezultat că în cursul anului 2023 inculpatul ar fi înmânat unei persoane cercetate pentru infracțiuni la regumul circulației rutiere o ordonanță de clasare întocmită în numele unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, persoana fiind ulterior trimisă în judecată în dosarul penal respectiv”,  se arată în comunicarea anchetatorilor.