In vizor

20 de milioane de euro cheltuie Primăria Bistrița cu salariile angajaților

În jur de 100 de milioane de lei, adică 20 de milioane de euro, cheltuie Primăria Bistrița anul acesta cu salariile angajaților, potrivit proiectului de buget, aflat în dezbatere publică.

Cu un buget  estimat pentru anul 2024 la 600 de milioane de lei, Primăria Bistrița cheltuie 100 de milioane de lei doar cu salariile angajaților săi, informează bistriteanul.ro

Salariile angajaților de la Poliția Locală costă 9,1 milioane de lei, cei de la Direcția de Sănătate 6 milioane de lei, la Direcția de Asistență Socială cheltuielile cu personalul ajung la 17,8 milioane de lei, iar la fosta Direcție de Servicii Publice la 24,9 milioane de lei.

Costurile cu salariile angajaților municipalității au crescut de la un an la altul cu 7 milioane de lei. Potrivit bugetului pe 2023, anul trecut s-a alocat pentru plata salariilor angajaților din Primăria Bistrița suma de 93 de milioane de lei.

În total, pentru funcționare, Primăria Bistrița are nevoie de 268 de milioane de lei, potrivit aceluiași proiect de buget, aflat în dezbatere publică, ce urmează a fi votat de Consiliul Local. Pentru Dezvoltare a fost alocată suma de 250 milioane de lei.