Politica

Tensiuni în PNL BN: Președintele PNL Salva, Ioan Angelini, și-a dat demisia! „Ce-au făcut cu pensiile speciale? Nimic! Cu ce ne prezentăm în fața electoratului?”

Liderii organizațiilor locale din Partidul Național Liberal – filiala Bistrița-Năsăud – au fost chemați ieri la o întâlnire cu conducerea filialei județene, la Centrul Cultural Municipal George Coșbuc din Bistrița. Ședința a fost una tensionată. O parte din liderii locali i-au reproșat președintelui Ioan Turc lipsa de comunicare din ultimii trei ani și felul în care este condus partidul: „pe prietenii și purtători de geantă”.

 

PNL Bistrița-Năsăud strânge rândurile pentru anul electoral care urmează, când, pentru prima dată, vor avea loc patru tururi de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Astfel, președintele PNL BN i-a convocat ieri la Centrul Cultural Municipal George Coșbuc din Bistrița pe liderii filialelor locale, în vederea pregătirii alegerilor.

În mod covârșitor, liderii au fost de acord cu comasarea alegerilor, primele în discuție fiind cele locale cu europarlamentarele.

Ședința n-a fost una liniștită. Mai mulți lideri locali s-au declarat nemulțumiți de politica dusă de PNL la nivel național. Nemulțumiri s-au exprimat pentru că nu au fost eliminate pensiile speciale – așa cum s-a promis în ultima campanie, dar și pentru că cei din filialele locale nu au deloc susținere la centru, nici măcar din partea liderilor din plan local.

Au fost și voci care i-au reproșat președintelui Ioan Turc că își conduce partidul „pe prietenii și purtători de geantă”. Este cazul președintelui organizației PNL Salva – Ioan Angelini, care s-a trezit în situația de a fi în discuție ca „scos” de pe listele cu candidații pentru Consiliul Local de la Salva, în fața unui protejat al președintelui Ioan Turc, fostul candidat al PNL pentru Primăria Salva – Florin Sas.

Ca și președinte al PNL Salva, eu eram cel care propunea lista, în calitate de președinte. Și am avut rezultate! La ultimele alegeri am scos 5 consilieri locali, ca și PSD-ul.

Eu sunt în politică de peste 20 de ani, dar așa ceva nu am mai pomenit. Mi-am dat demisia aseară verbal, o voi da și în scris și voi dizolva organizația locală.

Timp de trei ani nu am avut niciun fel de comunicare cu președintele Ioan Turc.

Mi-a tot promis că vine la noi, să discutăm problemele. Nu a venit. Ne-a chemat ieri, să ne mobilizăm, să aducem electoratul. La ce să-l aducem? Să le voteze lor pensiile speciale?

Că i-am întrebat ieri, unde este Rareș Bogdan acum? Ce a făcut cu pensiile speciale? Să vină iar, să ne spună. Cum să ne ducem noi în fața electoratului? Cu ce? Ce să le mai spunem? Mi-a spus Ioan Turc că va rezolva. Așa zice mereu. Ce să mai rezolve în al 20-lea ceas? Ce?!?” – a declarat, revoltat, Ioan Angelini pentru Bistriteanul.ro.