In vizor

Mii de oameni impresionați de ce a făcut un tânăr din Bistrița cu o casă veche de la țară

Un tânăr din Bistrița, pasionat de motociclism, a impresionat o țară întreagă cu măiestria lui de constructor după ce a reușit să restaureze o casă veche din satul Archiud, comuna Teaca.

”În urmă cu aproximativ 3 ani am cumpărat o casa la țară. A fost o achiziție din impuls, văzut-cumpărat, fără să am un plan sau o idee despre ce o să fac acolo. A fost mai mult pentru pământ și locație în speranța să pot să merg în week-end la iarbă verde. Nu știu de ce m-a prins flama după ce am cumpărat-o și am început lucrul la casă, curte, grădină. Cu puține cunoștințe în domeniul construcțiilor, m-am apucat de treabă. Ce a ieșit se poate vedea în poze. Nu știu cât de bine e, dar pentru noi e perfect!”, a scris Cristian Velțan pe grupul ”Mutat la țară – viața fără ceas”, potrivit timponline.ro.

Peste nouă mii de persoane au apreciat fotografiile pe care le-a postat cu locuința din Archiud, dărăpănată, pe care a restaurat-o în totalitate. Dintre cei care i-au admirat munca, circa 800 au scris comentarii. L-au felicitat și i-au cerut sfaturi.

”Acolo unde am făcut baia era o bucătărie de vară din resturi. Am făcut fundație și pe colțuri am turnat stâlpi de beton. Am ridicat acoperișul cu două cricuri și am turnat și centură la bca. În centura am lăsat mustețe de sarma și am legat grinda de la acoperiș. Am turnat șapa și am tencuit pe interior, iar pe exterior am izolat. Am pierdut multe poze din timpul construcției când am schimbat telefonul”, a mărturisit Cristian Velțan, de pe pagina căruia reiese că este pasionat de motoare.