In vizor

Spitalul din Năsăud își pregătește extinderea. Investiția, estimată la 15-20 de milioane de euro

Un amplu proiect de extindere și modernizare se pregătește pentru Spitalul Orășenesc Dr. George Trifon din Năsăud. Valoarea acestuia este estimate la 15-20 de milioane de euro și presupune realizarea unei clădiri mai mici, care va fi legată de corpul principal al spitalului.

După mai multe modernizări care au avut în centru diferite secții ale spitalului din Năsăud și chiar și curtea, unitatea medicală e pe cale să aibă parte și de o extindere, pentru care se dorește accesarea de fonduri europene.

„Urmează să primim un proiect tehnic și un studiu de fezabilitate pentru cel mai mare obiectiv care și-l poate dori cineva pentru un spital și anume o modernizare cu extindere a centrului UPU. Avem obținute aproape toate avizele”, a explicat primarul Năsăudului, Dorin Vlașin, la Medicină pe Limba Ta, potrivit bistriteanul.ro.

Investiția este estimată la 15-20 de milioane de euro. Potrivit directorului Spitalului Orășenesc Dr. George Trifon, Daniel Marcu, este vorba despre o clădire care va fi practic legată de corpul principal al unității medicale.

Parterul acesteia va fi dedicat zonei de primiri urgente, la etajul I va funcționa o zonă administrativă, cu cale de acces separată, iar etajul al II-lea va avea patru săli de operație cu zonă pentru terapie intensivă.