In vizor

Doi bărbați, cercetați pentru trafic de droguri. Vindeau canabi sși substanțe cu efect psihoactiv consumatorilor din Bistrița Năsăud

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița–Năsăud, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și punere la dispoziție a locuinței pentru consum de droguri.

Din cercetările efectuate a rezultat că unul dintre bărbați ar fi vândut, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și substanțe cu efect psihoactiv (din categoria catinonelor și 2-MMC) mai multor consumatori, din județul Bistrița – Năsăud, cu sume cuprinse între 50 și 100 de lei, pentru o doză. Cu privire la cea de-a doua persoană, s-a reținut că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, ar fi deținut și oferit, cu titlu gratuit, diverse cantități de canabis (drog de risc) sau substanțe psihoactive. De asemenea, la o petrecere privată, organizată la domiciliul său, ar fi oferit participanților canabis pentru consum”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

La data de 8 februarie, la locuințele celor două persoane au fost efectuate percheziții, fiind descoperite și ridicate aproximativ 130 de grame de substanță cu efect psihoactiv (2-MMC), canabis, grindere, telefoane mobile și cartele telefonice, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea a celor două persoane, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, 9 februarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița – Năsăud a dispus arestarea preventivă față de o persoană, fiind luată măsura arestului la domiciliu față de cea de-a doua, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.