In vizor

Cluburile din Bistrița, verificate de ISU

Cluburile din Bistrița care organizează petreceri și concerte au fost verificate în mai multe rânduri de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență. La ce concluzie s-a ajuns:

„Activitatea preventivă la categoria de construcții, cluburi, baruri, discoteci este permanentă și pe timpul desfășurării activității. Aceste construcții au fost controlate în mai multe rânduri. Nu avem niciun club neautorizat în prezent. Ele se află în următoarea situație: fie dețin autorizație de securitate la incendiu, fie nu necesită”, a explicat șeful inspecției de prevenire din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, col. Vitalie Florea, într-o conferință de presă, potrivit bistriteanul.ro.

Localurile cu o suprafață de până la 600 de metri pătrați nu necesită autorizație de securitate la incendiu, dar trebuie să se respecte termenul de „sală aglomerată”.

„Sala aglomerată” este o încăpere distinctă sau grupuri de încăperi cu comunicație directă între ele (goluri protejate sau neprotejate, scări rulante sau scări deschise etc.), în care suprafața ce-i revine unei persoane este mai mică de 4 mp și se pot întruni simultan: cel puțin 150 de persoane când sălile sunt situate la etaj și 200 de persoane când sunt situate la parter.

El a mai precizat că toate localurile respectau aceste prevederi când s-au făcut controale.

Controalele se fac inopinat, prin sondaj, pe timpul desfășurării activității”, a adăugat col. Vitalie Florea.