Din oras

Scandalul de la INFOEL a determinat ISJ să ceară tuturor cantinelor publicarea online a meniului servit

Inspectorul școlar general, Cristian Nicula a luat decizia să ceară tuturor cantinelor din județ publicarea online a meniului servit elevilor, inclusiv cu cantități și fotografii.

Cristian Nicula, inspectorul școlar general cere tuturor cantinelor din județ, care funcționează în cadrul liceelor, publicarea online, pe serverul Inspectoratului Școlar Județean, listele zilnice de meniu, precum și date precum cantitățile servite și fotografii cu mâncarea.

„Astfel, vom ști în timp real ce mâncare se servește elevilor în fiecare cantină. Datele trebuie încărcate înainte de a se servi masa elevilor, astfel încât să putem verifica, în fiecare cantină, dacă ceea ce este declarat online corespunde cu realitatea”, precizează Cristian Nicula, într-un comunicat de presă, citat de bistriteanul.ro

Acesta mai spune că ISJ va face verificări periodice la aceste cantine și invită jurnaliștii să ia parte la aceste controale și chiar să propună verificări în locații în legătură cu care au primit informații că sunt probleme.