In vizor

S-a semnat contractul de finanțare pentru Grădina Urbană Transilvania din Beclean

Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean, vine cu vești bune: ieri a fost semnat contractul de finanțare pentru Grădina Urbană Transilvania. Proiectul este unul amplu, cu o valoare de peste 30 de milioane de euro și se va derula pe etape, potrivit bistriteanul.ro.

Ieri a fost semnat contractul de finanțare pentru Grădina Urbană Transilvania – primul din seria de proiecte europene de dezvoltare a orașului Beclean din exercițiul financiar 2021-2027.

Prezentată la Bruxelles în cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor la cererea Comisiei Europene, Grădina Urbană Transilvania se întinde pe 49 de hectare și cuprinde un parc botanic, pistă de biciclete panoramică, zonă educațională cu creșă-grădiniță, laboratoare, cluster de robotică, precum și investiții noi – magazine turistice, zone de cazare, hoteluri cu servicii premium (de 4 și 5 stele), fiindu-i apreciat în mod deosebit caracterul inovator.

Grădina Urbană Transilvania este un proiect de impact regional care va genera noi oportunități de dezvoltare pentru orașul Beclean și împrejurimi„, a anunțat primarul Becleanului.

Valoarea proiectului, care va fi realizat la Figa, depășește 30 de milioane de euro, din fonduri europene, și se va derula pe etape.