Din oras

Haos în Parcul Industrial al Primăriei Bistrița: de la curse ilegale de mașini, la furturi de la societățile rezidente

Haosul pare să domnească în Parcul Industrial al Primăriei Bistrița, care nu este iluminat, iar accesul este permis tuturor. Așa se face că au ajuns să se organizeze în parcarea parcului curse ilegale de mașini, în timpul cărora unele autoturisme parcate acolo au fost avariate. De asemenea, rezidenții parcului au semnalat faptul că li s-au furat scule și chiar combustibil din mașinile parcate.

În cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri, consilierul Anamaria Avram a făcut public haosul care domnește în Business Park Bistrița Sud. Potrivit acesteia, în parcarea parcului au ajuns să se organizeze curse ilegale de mașini, în urma cărora autoturismele parcate au fost avariate.

Rezidenții Parcului Industrial au rămas fără scule și chiar fără combustibil din mașinile parcate. Consilierul Anamaria Avram mai spune că societățile păgubite au sesizat problemele conducerii parcului industrial, care nu a luat nicio măsură și nici nu le-a răspuns rezidenților.

„Se organizează curse de mașini ilegale în interiorul parcului, s-au lovit mașini în parcarea parcului în timpul nopții, nu merg barierele de la intrare în parc, poarta dinspre parcare e tot timpul deschisă, nu funcționează iluminatul stradal. Toate acestea au cauzat prejudicii rezidențiilor de acolo. S-a furat combustibil din mașini, scule și ce mai au societățile acolo. Toate societățile păgubite au făcut adrese către conducerea parcului și nu au primit niciun răspuns”, a precizat în ședința de Consiliu Local de ieri, Anamaria Avram, citat de bistriteanul.ro.

Conform consilierului local Florin Urâte, conducerea parcului industrial a primit termen două luni pentru a rezolva problemele.

„Le-am dat termen pentru a soluționa, inclusiv barieră, să discute cu toți cei care sunt astăzi în parc și să soluționeze. Într-adevăr este o problemă și trebuie reglementată chiar dacă sunt acești teribiliști, că nu pot să-i numesc altfel, care fac concursuri prin zona parcului. Am dat un termen ca în maxim două luni de zile să fie reglementată problema, inclusiv să vină cu propuneri de buget și soluții. Am cerut camere de supraveghere și să aibă acces și poliția locală la ele, să îi prindă în flagrant”, a completat consilierul local Florin Urîte.