In vizor

Consiliul Județean BN a aprobat bugetul pentru 2024: Cei mai mulți bani, destinați investițiilor din Sănătate

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a adoptat ieri bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2024. 70,13% din bugetul local al județului este destinat investițiilor în sănătate, infrastructură, digitalizare, învățământ special, cultură și sport.

„Continuăm proiectele de investiții și în 2024”, a transmis Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, citat de bistriteanulo.ro.

70,13% din bugetul local al județului este destinat investițiilor în toate domeniile, a mai precizat Radu Moldovan. Este vorba despre investiții în sănătate, infrastructură, digitalizare, învățământ special, cultură și sport.

Principalele alocări în bugetul local al județului, pe anul 2024 sunt:

  • 31,8% este destinat investițiilor din sistemul de sănătate.
  • 22,9 % este destinat reabilitării și modernizării drumurilor județene.
  • 12,85 % investiții pentru învățământul special și domeniul social.
  • 10,31 % susținerii instituțiilor de cultură, sportului, cultelor , programul pentru școli al României și alte acțiuni.
  • 2,98 % din totalul bugetului Consiliului Județean Bistrița-Năsăud este destinat cheltuielilor de funcționare și cheltuielilor cu personalul aparatului propriu.

Implicarea noastră este de 100%! Continuăm să muncim, ca și până acum, pentru oameni, pentru dezvoltarea celui mai frumos județ din România – Bistrița-Năsăud”, a concluzionat Emil Radu Moldovan.