In vizor

Primarul Paul Știr: „Se vor executa lucrări de decolmatare și recalibrare a albiei râului Ilișua”

Primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr, vine cu o veste bună: se vor face lucrări de decolmatare și recalibrare a albiei râului Ilișua pe tronsoanele care au cauzat probleme prin revărsarea apelor zilele trecute.

Luni seara, în urma creșterii debitului râului Ilișua, apele au ieșit din matcă și au inundat zeci de case, drumuri și terenuri agricole în Căianu Mic și Căianu Mare.

Ulterior, primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr, a cerut Apelor Române să trateze cu maximă prioritate și responsabilitate problema râului Ilișua, pentru a se evita astfel de situații pe viitor.

Ieri, Paul Știr și Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa au semnat un protocol de colaborare în vederea realizării unor lucrări de decolmatare și recalibrare a albiei râului Ilișua pe tronsoanele care au cauzat probleme prin revărsarea apelor.

Venim cu o veste bună! La sediul primăriei din Căianu Mic, am primit vizita reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, pentru identificarea unor soluții privind înlăturarea efectelor viiturii din această perioadă și perioadele anterioare și asigurarea secțiunii de scurgere a râului Ilișua!

În urma discuțiilor purtate, ca acțiune preventivă de apărare împotriva inundațiilor, s-a încheiat un PROTOCOL DE COLABORARE între Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa și Primăria Comunei Căianu Mic!

Astfel, în baza acestui protocol de colaborare, se vor executa lucrări de decolmatare și recalibrare a albiei râului Ilișua pe tronsoanele care au cauzat probleme prin revărsarea apelor!

Mulțumesc domnului Ștefan Rus, director al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, pentru înțelegerea problemei și sprijinul acordat!„, a declarat primarul comunei Căianu Mic, citat de bistriteanul.ro.