In vizor

Aproape 390 de locuri de parcare de reședință nu au fost închiriate de bistrițeni

Potrivit unei informări a Poliției Locale, aproape 390 de locuri de parcare de reședință nu au fost închiriate de bistrițeni. Cu toate acestea, bistrițenii preferă să își lase mașinile pe trotuare, pe spații verzi sau piste de biciclete.

386 de locuri de parcare de reședință din Bistrița nu au fost închiriate de cei care locuiesc în oraș. Cei care vor să închirieze un loc de parcare pot consulta aplicația SyGIS sau pot cere informații la sediul Direcției Patrimoniu cu privire la locurile de parcare disponibile.

„Parcarea pe trotuare, spații verzi sau piste de biciclete este o modalitate folosită de unii conducători auto, față de care s-au aplicat și se vor aplica sancțiuni ce pot merge până la ridicarea autovehiculului. Astfel de manifestări nu pot fi tolerate, întrucât, la această dată, la nivelul municipiului Bistrița sunt disponibile 386 locuri de parcare de reședință, care nu au fost atribuite”, precizează Poliția Locală a municipiului Bistrița, potrivit bistritreanul.ro.

Se pare că bistrițenii fac sesizări periodic cu privire la șoferii care își lasă mașinile cum apucă. Ieri, un șofer a reușit să blocheze traficul rutier pe o stradă, iar Polițiștii Locali au fost nevoiți să ridice autoturismul.