Din oras

Primarul Ioan Turc, în vizită pe șantierele patriei: constructorul de la pasajul din zona Decebal face noi improvizații

După ce lucrările la pasajul subteran din zona Decebal au fost sistate deoarece constructorul a turnat mai puțin piloți, cam cu vreo 200 mai puțini, iată că acesta face o nouă improvizație pentru a putea munci și când plouă.

Șocant este că primarul Ioan Turc este de-a dreptul încântat de această folie pusă pe niște grinzi. Nu putem decât să sperăm că lucrările făcute pe ploaie vor rezista măcar până la inaugurare.

Primarul Ioan Turc a vizitat şantierul de la pasajul pietonal subteran din zona Decebal pentru a evalua stadiul lucrărilor la acest obiectiv cuprins în proiectul de reconfigurare a Axei de transport str. Gării- Decebal – Andrei Mureșanu-Năsăudului.

 „Am agreat cu constructorul un calendar strâns, astfel încât până de Crăciun să putem deschide circulaţia peste pasaj. Constructorul a găsit o soluţie ingenioasă, pe un suport de grinzi, a pus o folie, astfel încât, cu toate că plouă, să poată lucra de dimineaţa şi până noaptea. Pentru acest pasaj au fost turnaţi iniţial 250 de piloţi foraţi, iar în urma unei expertize au mai fost turnaţi încă 200 de piloţi foraţi. A urmat un proces de retezare a piloţilor, de finisare a acestora, s-a turnat o şapă de egalizare, s-a pus o membrană bentonitică, peste aceasta s-a mai turnat o membrană hidroizolantă, urmează să se toarne pereţi din beton şi vor fi fi făcute lucrările necesare turnării radierului. După aceea vor fi montate grinzile şi apoi lucrările pentru a putea fi trase straturile de asfalt, iar circulaţia să fie redeschisă.  Ştiu că oraşul aşteaptă acest lucru şi ne străduim – constructor, Primărie, proiectanţi, diriginţi de şantier – să încheiem lucrările astfel încât circulaţia rutieră să poată fi redeschisă. Ulterior, în subteran, lucrările vor continua până la finalizare, undeva în trimestrul I al anului viitor”, a explicat primarul Ioan Turc, potrivit bistriteanul.ro