In vizor

Prefectul Teo Cioarbă despre gospodinele care vând bunătăți de Paște: „În lipsa unor plângeri nu putem face descinderi în locuințe private”

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de astăzi au fost aduse în discuție gospodinele care în preajma sărbătorilor vând prăjituri, platouri sau chiar mese întregi. Potrivit prefectului Teo Cioarbă acestea nu pot fi prinse decât cu ajutorul bistrițenilor care fac sesizări în acest caz.

Instituțiile din Bistrița-Năsăud și chiar din țară încă nu au găsit o metodă de a combate evaziunea fiscală la gospodinele care își oferă serviciile mai ales în preajma sărbătorilor.

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de astăzi, șeful OPC Stelian Dolha a precizat că e o concurență neloială, pe lângă celelalte probleme care pot apărea cu produsele respective pregătite în bucătăria proprie de către gospodine.

„E o problemă pe care trebuie să o avem în vedere cu toții și cred că ar trebui o coeziune din partea tuturor instituțiilor. Sunt îndreptățiți oamenii aceștia care vin și spun noi plătim toate taxele, trebuie să ne punem la punct cu toate și concurența neloială ne dă bătăi de cap, pentru că chiar le dă bătăi de cap”, a precizat Stelian Dolha, șeful Protecției Consumatorilor, potrivit bistriteanul.ro.

În discuție a intervenit și prefectul Teofil Cioarbă, care a subliniat faptul că fenomenul este mai complex și că în lipsa unor plângeri nu se pot face descinderi în locuințele acestor gospodine.

„Am avut o discuție și la nivelul instituțiilor de control și a celor care trebuie să facă verificări. În lipsa unor plângeri, a unor sesizări din partea persoanelor care cumpără de la acești prestatori neautorizați, nu putem să facem descinderi în locuințe private. Trebuie făcut un flagrant, riscăm să picăm în derizoriu, ca și în cazul bătrânicii care vinde pătrunjel în piață. Dorim să limităm, să eliminăm comerțul ilegal de astfel de produse. O să avem împreună cu instituțiile care au atribuții un plan de măsuri pe care îl vom discuta în perioada imediat următoare”, a spus Teofil Cioarbă, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.