In vizor

Două gimnaste din Bistrița, la Campionatele Europene de Gimnastică din Italia

Peste 300 de gimnaști (seniori și juniori) din 38 de țări vor fi prezenți la Rimini în perioada 24 aprilie – 5 mai, a anunțat Federația Română de GimnasticăAici se desfășoară Campionatele Europene de Gimnastică artistică. Printre concurenți se află și două gimnaste din Bistrița.

Campionatele Europene de Gimnastică se desfășoară la sfârșitul lunii aprilie, în Rimini (Italia). Printre sportivii care vor reprezenta România se află și două gimnaste din Bistrița.

Este vorba despre Lilia Cosman (17 ani) – gimnasta care s-a născut în SUA dar activează de aproape doi ani la Centrul Olimpic de Gimnastică Deva.

Lilia Cosman vine la Bistrița să-și viziteze bunicii de câte ori îi permite timpul.

Este foarte greu. Are antrenament de luni până sâmbătă, cu școala a continuat în SUA și face cursuri online. Vorbim zilnic și încă nu s-a plâns că vrea acasă. S-a acomodat la ritmul de aici mai bine decât ne așteptam…”, a povestit mama gimnastei pentru bistriteanul.ro.

Lilia Cosman a fost botezată în Bistrița. Inclusiv cartea ei de identitate apare tot cu adresa bunicilor din Bistrița. Iar în vacanțele de vară când își vizita bunicii obișnuia să se antreneze la sala de gimnastică din parc, împreună cu sora ei.