In vizor

Peste 50 de metri cubi de material, confiscat în urma unor controale efectuate de polițiști

În perioada 12-13 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim au acționat pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.

În acest scop, au fost efectuate controale la depozite de material lemnos, fiind verificați 3 agenți economici care desfășoară activități de exploatare, prelucrare, comercializare și transport a materialului lemnos. În urma neregulilor constatate la aceștia, au fost aplicate 8 sancțiuni, toate conform Legii 171/2010, în valoare de 8.000 lei, iar ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea cantității de 52,6 metri cubi de material lemnos, în valoare de 9.317 lei.

Totodată, polițiștii au efectuat controale în trafic, fiind oprite pentru verificări 28 de autovehicule și 16 transporturi de material lemnos, iar pentru neregulile pe linie rutieră constatate, au fost aplicate 18 sancțiuni conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 4.350 lei.