Eveniment

Ploile din ultimele zile fac probleme: drum inundat la Măgura Ilvei, curți inundate la Coșbuc

Ploile din ultimele zile fac probleme în județ. Un drum este inundat la Măgura Ilvei, iar la Coșbuc, apa a intrat din nou în curțile oamenilor. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează râurile din județ și este pregătit să intervină dacă e cazul, informează bistriteanul.ro

Ploaia nu mai contenește în Bistrița-Năsăud, deja de câteva zile. Majoritatea râurilor din județ s-au umflat și amenință să inunde curțile și casele oamenilor sau drumuri.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud monitorizează situația și este pregătit să intervină, dacă e cazul. Deocamdată, autoritățile locale s-au descurcat acolo unde au apărut probleme.

Până la ora acestei informări, nu au fost înregistrate solicitării din partea populației privind situațiile de urgență generate de creșterea cantităților de precipitații înregistrate în ultimele ore”, precizează CJSU.

Pe raza localității Măgura Ilvei, drumul este inundat pe două porțiuni, iar circulația rutieră se desfășoară cu dificultate. În zonă sunt prezente echipaje de poliție și a fost direcționat și un echipaj de pompieri cu o motopompă de capacitate mărită. De asemenea, în Coșbuc, apa a intrat în curțile oamenilor și a inundat chiar și un spațiu de joacă pentru copii și curtea școlii.

„Prefectul județului Bistrita-Nasaud, domnul Teofil Cioarba și inspectorul șef al ISU Bistrița – Năsăud, domnul colonel Suciu Tudor Mihai au monitorizat situația operativă din teren, în localitățile tranzitate de raurile ale căror debite au înregistrat creșteri semnificative și au luat masurile care se impun pentru mobilizarea autorităților locale, prin serviciile voluntare pentru situații de urgență, precum și a instituțiilor care au atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații. La nivelul ISU Bistrița-Nasaud, efectivele de pompieri militari sunt pregătite, cu tehnica de interventie specifica, să intervina pentru soluționarea tuturor solicitărilor punctuale care pot veni din partea cetățenilor județului Bistrița-Năsăud”, mai precizează CJSU.

„Specialiștii noștri monitorizează permanent nivelurile și debitele cursurilor de apă și asigură fluxul informațional al datelor prin Dispecerat către toate instituțiile implicate în gestionarea situațiilor de urgență. În momentul actual, se înregistrează depășiri ale cotelor de apărare pe sectoare ale cursurilor de apă Lăpuș, Iza, Mara, Cavnic, Tur, Crasna, Valea Rea, Talna, Maja, Valea Maria, Someșul Mare, Sălăuța și Sălaj”, informează Apele Române Someș-Tisa.