Politica

Locale2024 – Galații Bistriței – Vasile Vermeșan (PSD) candidează pentru un nou mandat! PNL mizează pe o voluntară de la Crucea Roșie

Vasile Vermeșan (PSD) aflat la primul mandat își dorește să conducă comuna Galații Bistriței pentru încă 4 ani. PNL mizează la alegerile locale din acest an pe o doamnă, voluntară la Crucea Roșie.

Votat de peste 86% dintre locuitorii comunei Galații Bistriței care s-au prezentat la urne la alegerile din 2020, Vasile Vermeșan (PSD) se pregătește pentru un nou mandat. Are și o majoritate mai mult decât confortabilă în Consiliul Local, având de partea sa 8 consilieri din 11.

Vrea să își ducă mai departe proiectele, printre care asfaltarea străzilor, canalizarea în localitatea Albești sau trotuare pentru pietoni pe unde nu sunt. Vrea să facă și o capelă în Tonciu și alta în Albești. Își dorește, de asemenea, să atragă tinerii să locuiască în comuna sa și încearcă să identifice terenuri pentru a le concesiona celor care vor să-și construiască o casă  și să se mute în Galații Bistriței.

Principalul contracandidat al lui Vermeșan este o femeie. Floare Băilă va candida pe listele PNL. Aceasta are 51 de ani și momentan este casnică. Face însă voluntariat prin intermediul Crucii Roșii în comunitate, de mai bine de 20 de ani.

A întrat în politică acum 12 ani, iar de atunci este alături de PNL. Este și singurul consilier local pe care îl are formațiunea politică în Consiliul Local Galații Bistriței.

„Mi-aș dori ca comunicarea cu cetățenii să fie mai vizibilă. Mi-aș dori ca ședințele de Consiliu Local să fie online să poată fi urmărite de locuitori. Mi-aș dori înființarea unei pieței volante în comună. Nu vreau să propun nu știu ce proiecte utopice. Vreau să fie o alternativă la actualul primar. Mă adresez pe de-o parte femeilor”, spune Floare Băilă, potrivit bistriteanul.ro.