Politica

Locale2024 – Căianu Mic – Paul Știr (PSD): „Nu avem contracandidat care să ne îngrijoreze”

Comuna Căianu Mic este condusă de 12 ani de Paul Știr, care în 2012 când a preluat frâiele comunității era cel mai tânăr primar din țară. Acesta mai vrea un mandat, tot pe listele PSD, și spune că nu are contracandidat care să îl îngrijoreze.

PSD va merge în Căianu Mic tot pe mâna lui Paul Știr, care conduce comuna de 12 ani. În 2012 când a preluat frâiele comunității era cel mai tânăr primar din țară, având doar 23 de ani. În 2020, acesta a fost ales pentru a treia oară primar, de 95% dintre cetățenii cu drept de vot.

„Pentru urmatorul mandat vreau să terminăm lucrările de extindere apa – canal, asta vreau neaparat. Mai pregătim un centrul social pentru persoane varstnice, o mini-policlinică, avem un proiect pentru transformarea unităților de învățământ în școli smart și verzi în valoare de pentru 4 milioane euro. Vrem să facem un parc de aventura în zona Tăul Căianului să atragem turiști”, a declarat Paul Știr, pentru Bistrițeanul.ro.

Acesta își mai dorește câteo capelă în fiecare localitate, un centrul cultural multifuncțional cu bibliotecă și un muzeu al ocupațiilor și meșteșugurilor locale. Primăria Căianu Mic are, de asemenea, un sediu nou. Dezideratul primarului în exercițiu este să atragă un investitor în comună, care să ofere locuri de muncă.

„Voi candida, sigur. Pe listele PSD 100%. Nu avem contracandidat care să ne îngrijoreze, spun asta cu respect pentru toți care vor intra în cursă”, a mai spus Paul Știr.

Din 13 consilieri, PSD are 11 consilieri la Căianu Mic, PNL unu și PMP unu. Unul dintre consilierii de opoziție este Alexandru Măluțan (PNL).

Acesta spune că PNL încă nu și-a stabilit candidații din rural, însă dacă partidul îi cere va candida: „Acum eu sunt un vechi membru de partid și respect disciplina de partid. Dacă partidul spune să candidez, mă voi supune”.

Întrebat ce vrea să schimbe în comună dacă iese primar, Măluțan spune:

„Lucrurile merg foarte bine, nu prea avem multe de schimbat. Daca lucrurile sunt bune și pentru oameni, nu ne opunem la lucrurile facute bine. Suntem conștienți că nu putem câștiga alegerile în Căianu Mic”.