Politica

Locale2024 – Braniștea – Martonos Tamas (UDMR) mai vrea un mandat. PSD și PNL s-ar pregăti cu candidați

Comuna Braniștea, care are cea mai mare comunitate de maghiari din județ, este condusă de mai bine de reprezentantul UDMR, Martonos Tamas. Încă de atunci, la fiecare rundă de alegeri locale s-a „luptat” chiar cu viceprimarul Cornel Vasile Săsărman (PSD). La alegerile din iunie în luptă va intra și liberalul Pop Gavrilă.

„Tărâmul cireșelor”, comuna Braniștea este condusă din anul 2012 de reprezentantul UDMR, Martonos Tamas. De altfel, comuna are cea mai mare comunitate de maghiari din județ și este singura unde UDMR are majoritate inclusiv în Consiliul Local.

Martonos Tamas vrea să mai candideze pentru un nou mandat, însă uniunea va decide care sunt candidații bătuți în cuie abia în luna aprilie.

„Avem mai multe proiecte pe care trebuie să le terminăm, apa, canalizarea, vrem să cumpărăm un tractor pentru primărie. Mai avem o capelă de terminat… avem de lucru. Depinde și de finanțări, am vrut și gaz și asfalt și trotuarele, dar nu au fost finanțate”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, Martonos primarul Tamas.

Primarul în exercițiu s-a „bătut” la fiecare rundă de alegeri tocmai cu viceprimarul Cornel Vasile Săsărman (PSD). Întrebat dacă va candida și la alegerile din acest an, Cornel Vasile Săsărman spune că încă nu poate da un răspuns, pentru că nu este hotărât. Recunoaște că în organizația locală au început deja discuțiile în acest sens.

Și PNL are candidat la Braniștea, în persoana lui Gavrilă Pop, care este în momentul de față consilier local. Acesta nu a dorit să-și împărtășească planurile pentru campanie cu Bistrițeanul.ro.