In vizor

Becleanul are centru social care oferă consiliere pentru cei cu dependențe

Becleanul va fi primul oraș din județ care are un centru social unde oferă inclusiv consiliere pentru cei cu adicții. Centrul de zi este licențiat să funcționeze și a costat nu mai puțin de 5 milioane de euro.

Centrul social de zi de la Băile Figa (orașul Beclean) este licențiat să funcționeze, anunță primarul orașului, Nicolae Moldovan.

„Centrul Social de Zi al orașului Beclean este acum licențiat să funcționeze ca și Centrul de zi de asistență și recuperare Beclean și Centrul de zi de prevenire, evaluare și consiliere persoane cu adicții”. Beneficiarii serviciilor oferite în mod gratuit sunt locuitori ai orașului Beclean, iar totodată toți cei care doresc să se bucure de terapiile disponibile vor putea face asta în curând!”, precizează primarul Nicolae Moldovan, citat de bistriteanul.ro.

Centrul de zi oferă terapii de recuperare fizică și psihică cu ajutorul aparaturilor de ultimă generație. Va pune la dispoziție și terapii de recreere și consiliere, activități recreative și de petrecere a timpului liber.

Printre terapiile disponibile se numără cele de tip Shockwave, magnetoterapie, eletroterapie, terapie prin mișcare, terapie prin radiofrecvență, împachetări cu parafină, cu nămol sau băi galvanice. Capacitatea centrului este de 30 de persoane.

Centrul de prevenire, evaluare și consiliere persoane cu adicții este primul de acest gen din județ care vine în sprijinul celor care au probleme cu diferite dependențe.