Politica

Fostul lider al PNL, Ioan Oltean desființează echipa județeană liberală: „Este o tragedie ceea ce se întâmplă în organizație și principalul vinovat e Ioan Turc”

Prezent la o emisiune la Radio Balada, fostul lider al PNL, Ioan Oltean a făcut o analiză a organizației pe care a condus-o, dar și a partidului la nivel național. Acesta a numit situația organizației județene a PNL „o tragedie”, de care e vinovat președintele Ioan Turc.

Fostul lider al PNL, Ioan Oltean s-a retras din viața politică deja de câțiva ani și se bucură de pensie, după ce spune că în urmă cu ceva vreme și-a încercat norocul în afaceri, însă a constatat că nu se pricepe.

Prezent la o emisiune la Radio Balada, Ioan Oltean a făcut o analiză a situației PNL-ului la nivel național, dar și local. Despre starea partidului la nivel național, Oltean spune că nu reușește să blocheze căderea și să se mențină măcar pe linia de plutire, potrivit bistriteanul.ro

„Dacă partidul nu se trezește și nu își pune în acțiune toți membri, indiferent de vârste și interese, există acest risc de ocuparea locului III. Sondajele de opinie făcute în ultimul timp, poziționează AUR în imediata vecinătate a Partidului Național Liberal, cu precizarea că AUR este într-o ușoară urcare, iar PNL într-o ușoară coborâre”, a precizat Ioan Oltean.

Acesta a mai spus că nu are niciun fel de relație cu liderul PNL Ioan Turc și că obiceiul conferințelor săptămânale în care se dădeau știri la nivel național a dispărut cu desăvârșire.

„Este o tragedie ceea ce se întâmplă la nivelul organizației județene și principalul vinovat este Ioan Turc. În 2020, prin abuzul lui de putere au fost așezați în fruntea listelor doi oameni care, uite au neglijat total: unul a plecat efectiv din partid, senatorul (n.r. Ovidiu Florean, actual membru AUR) s-a dus din partid, ceea ce e de neconceput, dacă eram președinte, acest lucru nu s-ar fi întâmplat… iar celălalt nu există”, a afirmat fostul lider al PNL, Ioan Oltean.