Din oras

Vizitele sunt interzise în trei secții ale Spitalului Județean Bistrița

Din cauza numărului mare de infecții respiratorii, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița a luat decizia de a sista vizitele în trei dintre secțiile sale, unde se întâmpină cele mai multe cazuri: Boli Infecțioase, Pneumologie și Pediatrie.

Începând de astăzi sunt sistate vizitele aparținătorilor internați în trei dintre secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița. Este vorna despre Boli Infecțioase, Pneumologie și Pediatrie, potrivit bistriteanul.ro

Conducerea spitalului a fost nevoită să ia această măsură din cauza numărului mare de infecții respiratorii, cele trei secții fiind cele mai afectate.

În celelalte secții, programul de vizită se desfășoară de luni până duminică și în sărbătorile legale între orele 13.00-17.00. La Secția ATI, programul de vizită este de luni până duminică, între orele 11.30-12.30 şi 13.00-14.00.

Pentru pacienții critici, vizitele sunt posibile și în afara acestui interval orar, cu cerere aprobată de medicul șef de secție și medicul curant sau medicul de gardă. De asemenea, cei care vizitează pe cineva în spital trebuie să poarte mască pe tot parcursul vizitei, iar în funcție de patologia pacientului ar putea fi necesar și un echipament de protecție.

„Reamintim că, potrivit prevederilor legale, este interzisă vizitarea pacienților de către aparținătorii care prezintă semne clinice de infecții acute, motiv pentru care aceștia sunt rugați să evite vizitele la patul bolnavului, pentru a preveni transmiterea infecţiilor”, mai precizează directorul medical al unității, dr. Deak Maria-Gabriela.