In vizor

Bistrița-Năsăud, printre județele cu cele mai puține baze sportive în curs de materializare

Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cele mai puține proiecte de infrastructură sportivă, care vor fi date în folosință în anii următori. Doar 9 astfel de proiecte sunt desfășurate în județul nostru, informează bistriteanul.ro

Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, cele mai multe proiecte de infrastructură sportivă se regăsesc în județele Timiș (56) și Iași (50). Cele mai multe proiecte de construire de terenuri de sport sau de baze sportive se află în cele mai importante județe din punct de vedere al puterii economice.

În total, în România vor fi date în folosință în jur de 1.000 de terenuri de sport și baze sportive în următorii ani. Majoritatea covârșitoare reprezintă proiecte dezvoltate de stat, în principal prin Compania Națională de Investiții.

Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cele mai puține astfel de proiecte din țară. În județul nostru se materializează în acest moment doar 9 astfel de proiecte, conform analizei ZF. Mai rău stă Mehedinți, cu doar două proiecte și Ialomița, cu 5 proiecte.