In vizor

Zeci de gospodării și drumuri inundate în Căianu Mic și Căianu Mare

Zeci de gospodării și mai multe căi de acces au fost inundate azi-noapte în Căianu Mic și Căianu Mare, din cauza cantităților mari de apă sub formă de precipitații și scurgerilor de pe versanți, informează bistriteanul.ro.

Din cauza cantităților mari de apă sub formă de precipitații și scurgerilor de pe versanți, pe raza localităților Căianu Mic și Căianu Mare mai multe căi de acces și cca. 26 de gospodării au fost inundate (curți și beciuri)”, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud.

Potrivit sursei citate, nu au fost înregistrate victime sau persoane care să aibă nevoie de asistență medicală. De asemenea, nu au fost înregistrate apeluri pe numărul unic de urgență 112.

Debitul apei este în creștere, iar o comisie mixtă formată din primarul comunei, șeful centrului operațional județean și pompieri voluntari din cadrul SVSU monitorizează situația operativă din teren.

Efective de pompieri militari și voluntari, cu motopompe și accesorii specifice, sunt pregătite să intervină pentru sprijinirea populației imediat ce intervenția este posibilă și eficientă (debitul apei fiind în momentul de față în creștere)”, mai precizează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud.

Primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr, spune că până la retragerea apelor, Drumul Comunal 37, care face legătura între localitățile Căianu Mic și Căianu Mare, este impracticabil pentru pietoni și autoturismele mici, precum și străzile Corbenilor și Prund din localitatea Căianu Mic, din cauza viiturii produse pe râul Ilișua.