In vizor

Vești bune despre starea de sănătate a sportivului Dani Borgovan! Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița anunță că tânărul sportiv Dani Borgovan este acum conștient și stabil

Tânărul în vârstă de 30 de ani, care a practicat box de performanță și care a fost adus în noaptea de 20/21 octombrie în stare critică la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, este acum stabil hemodinamic și respirator, este conștient și în aceste zile a început să articuleze primele cuvinte. Se află în continuare în Secția ATI, unde beneficiază de kinetoterapie și tratament suportiv specific”, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

În urmă cu mai bine de o săptămână, sportivul Dani Borgovan, în vârstă de 30 de ani, a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, în urma unui incident petrecut pe scările unui bloc de pe strada Solomon Haliță. În ultimele zile, familia şi prietenii tânărului s-au adunat în fața spitalului şi a Palatului de Justiției și s-au rugat pentru ca sportivul să își revină. Totodată, aceștia au cerut autorităților competente să facă lumină în acest caz.

Șirul de proteste va continua și marți seara, când manifestanții plănuiesc să organizeze un marș de protest pe mai multe străzi din oraș.

Marți, de la ora 18:30, vom organiza un marș. Vom porni din fața Tribunalului și vom ajunge până în apropierea Bisericii Sfântul Dumitru din zona spitalului. Ne vom opri în apropierea bisericii și ne vom ruga pentru sănătatea lui Dani și ne vom ruga pentru ca adevărații făptași să iasă și să spună adevărul. Noi nu ne vom opri până când nu se va afla adevărul și cei responsabili vor plăti pentru fapta lor. Nu mi se pare corect ca partenera fratelui meu să rămână în continuare liberă, nejudecată, neluată la răspundere pentru că până la urmă ea a fost cea care a pornit totul, indiferent că e vorba de unul, doi, trei sau mai mulți inculpați. Pionii principali încă se plimbă liberi și noi nu vom avea liniște până când nu se va soluționa această gravă problemă legată de cazul fratelui meu. Cei care au greșit trebuie să plătească”, a spus fratele sportivului.

Până în acest moment, doi tineri sunt arestați preventiv în acest caz, ei fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și vătămare corporală.