Din oras

Un copac a fost tăiat ieri și pe str. General Grigore Bălan

Săptămâna trecută, muncitorii DSP Bistrița au început să taie copaci pe pietonalul Liviu Rebreanu, dar și în Piața Unirii.

Trecătorii care au semnalat tăierile au subliniat că – judecând după cum arăta trunchiul retezat – cei șapte copaci care au dispărut erau în stare bună.

Un alt bistrițean a semnalat tăierea unui alt copc, de această dată de pe strada General Grigore Bălan.

Am asistat ieri cu tristețe la alte tăieri de copaci sănătoși, pe strada General Grigore Bălan! Mi se pare o bătaie de joc sinistră la adresa noastră și o sfidare la adresa cetățenilor!

Nu e limpede pentru toată lumea că verile sunt tot mai calde ?!? Ce naiba vor ? Să murim fără umbră și aer ?! Se vede și din poze că arborele era perfect sănătoși și zdravăn! Cei de la Primăria Bistrița ar trebui să înțeleagă odată că lumea observă. Observăm și ne deranjează că se taie copacii în oraș!”,a transmis cetățeanul pentru bistriteanul.ro.

Cristian Țetcu, șeful Direcției de Servicii Publice din Primăria Bistrița, a explicat pentru Bistrițeanul.ro că toți arborii tăiați în ultimele zile erau un pericol pentru trecători.

Toți arborii care s-au tăiat în ultimul timp au fost arbori cu probleme, care puneau în pericol spațiul public.

Arborii au fost verificați cu tomograful arboricol unde a fost cazul și avizați de APM BN și comisia din cadrul primăriei pentru tăiere.

Arborele tăiat ieri pe str. General Grigore Bălan, în vecinătatea Centrului Județean pentru Cultură – chiar dacă avea și crengi înverzite – era în cea mai mare parte uscat.

Acolo unde este necesar, chiar dacă nu ne face plăcere, vom continua tăierea arborilor potențial periculoși, pentru punerea în siguranță a spațiului public și a cetățenilor.

Toți arborii tăiați au fost sau vor fi înlocuiți cu arbori tineri, de dimensiuni apreciabile, plantând cel puțin 3 arbori noi pentru unul tăiat”, a explicat Cristian Țetcu pentru Bistrițeanul.ro.