In vizor

Șofer băut și drogat, depistat la volan pe o stradă din Bistrița

La data de 7 mai a.c., în jurul orei 01.40, polițiștii Biroului de Ordine Publică au oprit în trafic, pentru verificări, un bărbat de 30 de ani din Posmuș, aflat la volanul unui autoturism care circula pe o stradă din Bistrița.

În urma testării cu aparatul din dotare a conducătorului auto, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Totodată, rezultatul testării etilotest a fost de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.