Din oras

Un consilier local propune Primăriei Bistrița să facă un hotel pentru câini

La ultima ședință de Consiliu Local, consilierul Cristian Munthiu i-a propus primarului Ioan Turc să facă un hotel pentru câini, cu un parteneriat public-privat. Acesta a spus că o asemenea facilitate ar putea acoperi practic costurile adăpostului public pentru câini fără stăpân, potrivit bistriteanul.ro

Consilierul local Cristian Munthiu a propus la ultima ședință de Consiliu Local primarului Ioan Turc înființarea unui hotel pentru câini, această facilitate fiind practic aproape inexistentă în Bistrița, deși fondurile pe care le poate aduce nu sunt de neglijat.

„S-ar putea iniția un proiect, printr-un parteneriat public-privat, să se facă și un hotel pentru câini. Foarte mulți bistrițeni au o reală problemă când pleacă de acasă și nu au cu cine să își lase animalele. Vă spun din proprie experiență că am plătit mai mult pentru doi câini pentru o săptămână, decât am plătit la hotel, la Brașov. Poate fi o activitate care să acopere o mare parte din costurile adăpostului public”, a precizat consilierul local Cristian Munthiu, la ultima ședință de Consiliu Local.

Luna trecută, în adăpostul public se aflau 73 de câini. Tot în noiembrie au fost adoptați 39 de câini și 18 capturați de pe străzi și microcipați.