Eveniment

Un băiețel de 6 ani a dispărut de la școală și a fost găsit speriat, pe Centura Bistriței

Grav incident ieri la Școala Generală nr. 1 din Bistrița, unde un copil de 6 ani, din clasa 0 a dispărut de la școală. Acesta a fost găsit pe Centura Bistriței, în zona Dedeman, întâmplător, de o prietenă a familiei. Pedepsit de învățătoare, copilul ar fi pornit în căutarea tatălui său.

Incidentul s-a petrecut ieri, la Școala Generală nr. 1 din Bistrița. Un copil de 6 ani din clasa 0 a dispărut din curtea școlii, după ce ar fi fost pedepsit de învățătoare, care l-ar fi trimis să se joace singur.

Potrivit tatălui copilului, acesta a trecut pe lângă paznicul școlii, a ieșit din curte și a plecat spre casă. Ajuns acolo a constatat că tatăl său nu e acasă, s-a speriat și a plecat spre locuința bunicilor săi.

A fost găsit în jurul orei 14:00, în zona Dedeman, întâmplător, de o prietenă a familiei. Băiețelul era speriat și plângea.

„Am primit un telefon de la o cunoștință în jurul orei 14:00 spunându-mi că l-au găsit pe Ayan în proximitatea spălătoriei auto „Car Wash” de pe drumul Sigmirului…copilul era plin de lacrimi și speriat. Din câte am înțeles de la băiețel, el ar fi fost oarecum pedepsit de către învățătoare, care a spus că era mai obraznic/neastâmpărat și l-a trimis să se joace singur…un lucru care consider că este neadecvat pentru o învățătoare, rolul ei fiind să educe/învețe/explice copiilor ce este rău și bine. El s-a speriat și știind că tatăl lui stă la câteva minute distanță a încercat să ajungă la el. Acasă la tatăl lui nefiind nimeni, s-a panicat și singurul drum care îl mai știa era spre bunica lui, care stă în zona Rompetrol, pe strada Jupiter”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, tatăl copilului.

Directoarea Școlii Generale nr. 1, Anca Mihaiu spune că băiețelul se afla în curtea școlii alături de învățătoare și ceilalți colegi și tocmai s-au întors de la masă. Învățătoarea a început să îi numere pe copii pentru a urca în clasă și a constatat că lipsește un băiețel.

Potrivit directoarei școlii, băiatul s-a departat de colegii săi și a ieșit din curtea școlii, fără a fi observat de paznic.

Imediat cadrele didactice alături de femeia de serviciu și paznici au început să îl caute pe băiat prin clădirile școlii și prin curte. Jumătate de oră mai târziu, directoarea a fost sunată de tatăl copilului, care i-a spus că l-a găsit.

„Copilul a plecat de lângă colegii săi, în timp ce doamna învățătoare îi organiza să intre în școală. Când și-a dat seama că lipsește am început cu toții să îl căutăm în școală, învățători, femei de serviciu, cine a fost disponibil atunci. Domnul gardian a spus că nu l-ar fi observat când a ieșit din curte”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, Anca Mihaiu.

Ulterior incidentului, conducerea școlii a luat legătura cu firma de pază care asigură garadienii la școalii. Reprezentanții firmei au luat decizia de a-l schimba cu un alt paznic, care a început activitatea de astăzi.

 „La școală avem doi gardieni. Domnul respectiv e din toamnă și nu am avut niciodată nicio problemă cu dânsul. După incident am sunat la firma de pază cu care avem contract, iar domnul gardian a fost dat afară de la acest punct de lucru”, a mai spus Anca Mihaiu, pentru Bistrițeanul.ro