Politica

UDMR Bistrița-Năsăud merge pe liste separate la alegerile locale din 9 iunie

UDMR merge pe liste separate la alegerile locale. Documentele vor fi depuse în aceste zile la Biroul Electoral Județean și Municipal. Maghiarii vor avea candidați la 4 primării și vor depune doar liste la Consiliul Județean sau la primăria Bistrița dar și în Beclean și alte 17 comune, potrivit infobistrita.ro.

Președintele UDMR Bistrița-Năsăud, Decsei Attila, a anunțat că, Uniunea merge la nivelul județului Bistrița-Năsăud cu liste separate, urmând să aibă candidați la un număr de patru primării:

Comuna Braniştea – Martonos Tamás

Comuna Matei – Cadar Tiberiu

Comuna Nuşeni – Gergely Ernő

Comuna Miceștii de Câmpie – Lakatos Zsolt

Doar liste la Cosiliul Județean și cel Municipal

În cee ace privește Consiliul Județean sau Municipal, Decsei Attila a confirmat depunerea doar de liste: ”Zilele acestea depunem listele cu candidații pentru consiliile locale și lista de consilier județeni respectiv în patru comune candidați de primari. Lista de consilieri județeni este condusă de Szilágyi Zsolt și Zoltán-Sipos Tímea președinte executiv UDMR BN respectiv președinte UDTM Bistrița. De asemenea, lista consilierilor Municipiului Bistrița este condusă de Máthé Attila președinte UDMR Bistrița respectiv Pop Jenő Szabolcs – organizația Sărata”, a punctat liderul maghiar.

La Beclean, lista de consilieri locali  este deschisă de Budai György – președintele UDMR org. Beclean și consilieri local, Muzsi Miklós – consilieri local respectiv Füstös Tímea.

Liste mai depune UDMR și pentru consiliile locale din: Petru Rareș, Uriu, Chiochis, Urmenis, Teaca, Galații Bistriței, Lechința, Mărișelu, Șieu, Șieu Odorhei, Șintereag, Nimigea, Negrilești, Coșbuc, Rodna. Lista de consilier din comuna Chiochis este deschisă de Papp Andrei viceprimar și președinte UDMR Org. Bozieș, iar cea din Mărișelu de Vaida Gheorghe viceprimar și președinte Org. Jeica