Din oras

Șoferii care parchează lângă șantierele din Bistrița sau pe pavajul proaspăt montat vor fi amendați

Poliția Locală Bisitrița avertizează soferii că parcarea în zonele din oraș unde se desfășoară lucrări, pe trotuare și pe pavajul proaspăt montat este interzisă și se sancționează cu amendă.

„Primăria municipiului Bistrița depune în această perioadă eforturi susținute pentru finalizarea, într-un procent cât mai ridicat, a lucrărilor din cadrul proiectului Linia Verde, iar acest lucru antrenează aportul tuturor celor implicați, inclusiv al Serviciului de Poliție Locală. Pe această cale, solicităm conducătorilor auto să ia în considerare cele expuse anterior și să nu staționeze în zonele în care se desfășoară lucrări, pe trotuare sau pe pavajul proaspăt montat”, a transmis Poliția Locală.

Doi conducători auto au fost invitați la sediul Poliției Locale în scopul clarificării situației și luării măsurilor legale ce se impun conform prevederilor OUG 195/2002.

Poliția Locală va aplica aceleași măsuri fiecărui conducător auto ce nu va respecta solicitarea de a nu staționa în zonele în care se desfășoară lucrări, pe trotuare sau pe pavajul proaspăt montat .

Nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la

• Oprirea neregulamentară, conform art. 108, alin. 1, lit. A, pct. 8, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între

290 Ron – 435 Ron și 2 puncte penalizare.

• Staționarea neregulamentară, conform art. 108, alin. 1, lit. B, pct. 7, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între

580 Ron-725 Ron și 3 puncte penalizare.