In vizor

Șoferi drogați, băuți sau fără permis, prinși pe drumurile din județ

La data de 1 martie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 32 de ani din Șieuț care a fost depistat pe Drumul Județean 154C, în localitatea Sebiș, în timp ce conducea un tractor, fără să dețină permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.

 

***

 

La data de 2 martie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în trafic și au oprit pentru verificări un autoturism care se deplasa pe Drumul Județean 173, prin localitatea Milaș.

 

La volan a fost identificat un bărbat de 29 de ani din localitatea Ghemeș, comuna Milaș care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotetst, rezultatul fiind negativ.

 

În urma celor constatate, polițiștii au înregistrat dosar penal privind infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și continuă cercetările.

 

De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au constatat că autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată din luna iulie 2023, acesta fiind sancționat contravențional conform OUG 195/2002.

 

***

 

La data de 2 martie a.c., pe Drumul Județean 173, între localitățile Budacu de Sus și Șoimuș, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în trafic și au oprit pentru verificări un tractor care tracta o  remorcă neînregistrată.

 

La volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 56 de ani din Budacu de Sus, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis valabil pentru nicio categorie de autovehicule.

 

În cauză a fost înregistrat dosar penal privind infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

***

 

La data de 3 martie a.c., în jurul orei 02.40, polițiștii Serviciului Rutier aflați în serviciul de patrulare și monitorizare a traficului rutier au oprit pentru verificări un  autoturism care se deplasa pe un bulevard din Bistrița.

 

La volan a fost identificat un tânăr de 25 de ani din Maieru, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanțe.

 

***

 

La data de 3 martie a.c., în jurul orei 00.15, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 34 de ani din Șieu Odorhei s-a prezentat la Unitatea de primiri Urgențe Beclean pentru îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe Drumul Județean 172, între localitățile Figa și Beclean, ar fi pierdut controlul direcției, ar fi intrat în coliziune cu un parapet metalic, accidentându-se.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili cauza și împrejurările în care a avut loc evenimentul.

 

***

 

La data de 3 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa prin localitatea Prundu Bârgăului.

 

La volan a fost identificat un bărbat de 51 de ani din localitate. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Conducătorul autoturismului a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

 

La data de 3 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud au oprit pentru control în trafic pe Drumul Național 17C, în localitatea Năsăud, un autoturism.

 

La volan a fost identificat un bărbat de 46 de ani din Năsăud.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Năsăud în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.