In vizor

Șoferi băuți și fără permis, pe drumurile din Bistrița-Năsăud

La data de 6 februarie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat și oprit în trafic, pentru control, un bărbat de 44 de ani din Lechința care se afla la volanul unui autoturism.

 

Autovehiculul în cauză a fost oprit pentru verificări pe Drumul Județean 154, în localitatea Domnești, iar în urma testării etilotest a conducătorului auto, rezultatul a fost 0,47 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

***

În după-masa de 6 februarie a.c., polițiștii Secției 1 Poliției Rurală Bistrița au depistat un bărbat de 43 de ani din Domnești care conducea un autoturism, deși nu avea acest drept.

 

Autovehiculul condus de acesta a fost oprit pentru control pe o stradă din Domnești, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și continuă cercetările. De asemenea, în cadrul verificărilor s-a stabilit că inspecția tehnică periodică a autoturismului era expirată din luna iulie 2023, bărbatul fiind sancționat contravențional.