In vizor

Se amână lucrările de modernizare a Pieței Decebal. primarul Turc nu vrea să îi dreanjeze și mai multe pe oameni

Primarul Bistriței, Ioan Turc a precizat într-o emisiune la Radio Balada că lucrările la Piața Decebal sunt amânate puțin, până la finalizarea lucrărilor la pasajul din zonă, astfel, bistrițenii care locuiesc acolo se pot… „liniști” puțin.

Deși lucrările la Piața Decebal trebuiau să înceapă în a doua jumătate a anului 2023, nu au început nici acum. Ba mai mult, primarul Ioan Turc a precizat la Radio Balada că vor fi amânate puțin.

Municipalitatea vrea să finalizeze lucrările la pasajul subteran din apropierea pieței și să se mai liniștească locuitorii din zonă puțin.

„În urma unor analize, am ajuns la concluzia că lucrările la piață le vom amâna puțin pentru că oamenii care locuiesc în zona respectivă au avut destul de mult de suferit. Nici acum nu sunt finalizate toate lucrările. A demara un proiect nou în această perioadă ar fi prea mult pentru oameni. A demara un proiect nou în această perioada ar fi prea mult pentru oameni. Ne vom strădui să finalizăm lucrările și la pasaj, să deschidem circulația cât de repede și dinspre Cuza Vodă spre Republicii. (…) Vom demara lucrările de construire a Pieței Decebal după ce lumea se va mai liniști puțin. Oricum vom gestiona acel șantier în așa fel încât oamenii să fie mai puțin afectați”, a precizat Ioan Turc, la Radio Balada, citat de bistriteanul.ro.

Investiția s-ar ridica la 17,5 milioane de lei și ar urma să fie susținută din bugetul local și un credit luat de Primăria Bistrița. Proiectul include zone speciale pentru producătorii locali, pentru comercianți, zone pentru produse industriale, refrigerate și congelate sau zone pentru depozitare. Ar urma să fie amenajată o parcare, dar și o zonă pentru copii în interior și una în aer liber.