In vizor

Scandal sexual în Biserica Penticostală din Beclean. Un membru a fost exclus din cult

Scandal sexual în Biserica Penticostală din Beclean, unde un membru a fost exclus din cult. Acesta este acuzat că ar fi avut relații homosexuale cu mai mulți studenți atât penticostali, cât și ortodocși.

Un membru al cultului penticostal din Beclean a fost exclus din biserică, în urma unui scandal sexual.

„În urma anchetei preliminare, Comitetul Regional Penticostal Cluj  l-a revocat din slujire și l-a exclus din cadrul Cultului Creștin Penticostal pe F.P. pentru abateri grave, incompatibile cu morala creștină și mai ales cu statutul de slujitor bisericesc. Chiar dacă organizația „Holy Fire” și-a suspendat activitatea, acuzațiile grave privitoare la activitatea prezbiterului F.P. sunt analizate în mod riguros de o comisie pastorală a Cultului Creștin Penticostal, pentru a face lumină în toate aspectele care privesc acest caz”, a precizat, într-un comunicat de presă, Comitetul Executiv al Cultului Creștin Penticostal, citat de bistriteanul.ro

F.P. a fost prezbiter și președinte al misiunii Holy Fire din Beclean. Acesta ar fi acuzat de relații homosexuale cu mai mulți studenți la teologie ordotoxă și penticostală.

„Înclinațiile și episoadele homosexuale ale președintelui F. P. au fost descoperite, încă din 2017 de colegii săi apropiați, pastorii Emi Fedur și Dorel Coraș, din leadershipul Misiunii Penticostale Holy Fire, dar au fost tolerate de aceștia”, mai spune Ioan Pop, responsabilul cu departamentul de investigații din cadrul Cultului Penticostal.