Eveniment

Protest spontan la APIA Bistrița-Năsăud

Angajații Agenției pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură Bistrița-Năsăud au organizat astăzi un protest spontan, exprimându-și astfel nemulțumirea față de salarizarea diferențiată, informează bistriteanul.ro

Proteste au loc în mai multe județe, iar directorul general APIA, Cornel Turcescu, asigură fermierii că în activitatea instituțiilor nu există blocaje.

Și angajații Agenției pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură Bistrița-Năsăud au decis să organizeze un protest spontan.

Cu pancarte în mână, aceștia au ieșit astăzi în fața instituției, exprimându-și astfel nemulțumirea față de salarizarea diferențiată.

În ciuda protestelor, ce au loc în mai multe județe din țară, activitatea APIA nu este blocată, iar fluxurile de lucru sunt parcurse normal în vederea autorizării şi efectuării plăţilor, atât în sectorul zootehnic cât şi vegetal, a precizat Cornel Turcescu, directorul general APIA, într-un comunicat de presă.

Potrivit unui comunicat al CNS Cartel Alfa, funcţionarii sunt nemulţumiţi din cauza faptului că, deşi sunt foarte performanţi, având o rată de absorbţie a fondurilor europene de peste 96% în fiecare an, iar volumul de muncă este foarte mare, salariile acestora au rămas la nivelul anului 2015.

Mai mult decât atât, aceştia consideră că se află într-o situaţie de discriminare, APIA fiind singura Agenţie din MADR care se află pe grilă teritorială„, scrie economica.net.