In vizor

Protest la Direcția de Statistică Bistrița-Năsăud! Angajații refuză îndeplinirea sarcinilor de serviciu

Salariaţii din cadrul Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud anunță că astăzi, pe toată durata normală a zilei de muncă, refuză îndeplinirea sarcinilor de serviciu, exprimându-și astfel nemulţumirea faţă de salarizarea discriminatorie îndelungată, potrivit bistriteanul.ro

Salariaţii din cadrul Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud își exprimă nemulţumirea faţă de salarizarea discriminatorie îndelungată, motiv pentru care astăzi, 11.12.2023, pe toată durata normală a zilei de muncă vor REFUZA îndeplinirea sarcinilor de serviciu”, conform unui comunicat al colectivului salariaților din DRS BISTRIȚA-NĂSĂUD.

În acest moment și-au declarat și asumat, prin semnătură, intenția de a nu-și îndeplini sarcinile de serviciu pentru o zi aproximativ 900 de persoane din cadrul INS și direcțiile teritoriale de statistică.

Precizăm că intenția de blocare a activității pentru cel puțin o zi este rezultatul ignorării de către decidenții politici a semnalelor trase de statisticieni în ultimii ani și reprezintă doar un avertisment al salariaților în contextul anului electoral 2024 când fără aportul decisiv al INS și direcțiilor teritoriale de statistică alegerile nu pot fi organizate. SINSB își declară suportul total pentru orice manifestare a nemulțumirilor statisticienilor„, se mai explică în document.

Principalele revendicări sunt:

– stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici și personalului contractual la nivelul administrației publice centrale

– funcționarii publici și personalul contractual să beneficieze de un spor de complexitate de 15% aplicat la salariul de bază.

Facem precizarea că toate aceste revendicări au fost prezentate Guvernului României încă din anul 2022 prin Memorandumul cu tema: “Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al direcțiilor regionale și județene de statistică”. Acest Memorandum a fost semnat de Primul Ministru al României din acea vreme, dl. Nicolae Ionel Ciucă, la data de 13.07.2022, dar NU a fost pus în aplicare.

Solicităm Guvernului asumarea Memorandumului semnat și aprobat pentru a putea fi pus în aplicare.

Exprimându-ne nemulţumirea faţă de salarizarea discriminatorie îndelungată, solicităm respect, echitate și plată egală pentru muncă egală!”, se mai arată în comunicat.