Uncategorized

Primarul Ioan Turc nu renunță la pasajul subteran de lângă gară

Primăria Bistrița nu renunță la pasajul subteran de lângă gara, asta după ce primarul Turc a renunțat la proiectul fostului edil Crețu, care visa acolo o autogară suspendată.

Potrivit primarului Ioan Turc, anul viitor ar urma să înceapă și lucrările la pasajul rutier de lângă gară, care va face legătura între strada Tărpiului și strada Gării. Acesta are deja finanțare și ar urma să coste peste 42 de milioane de lei, informează bistriteanul.ro

„Am parcurs etapa Planului Urbanistic Zonal, intrăm pe studiu de fezabilitate, care va dura puțin, după care trecem la proiectare cu execuție. În a doua jumătate a anului viitor vom demara lucrările la pasajul care va uni strada Gării cu strada Tărpiului, cea mai importantă lucrare de infrastructură realizată în Bistrița în ultimii 30 de ani”, a precizat primarul, într-o conferință de presă.

Relația cu strada Rodnei se va face prin sensul giratoriu propus la intersecția dintre strada Gării cu Bulevardul Decebal. Tot prin acest sens giratoriu se va face relația și cu strada Arțarilor și cu strada Trandafirilor. Pasajul subteran va asigura atât accesul pietonilor, cât și bicicliștilor.