Din oras

Bistrița-Năsăud va plăti sancțiuni pentru întârzierile la pasajul Decebal, proiect din fonduri europene

În cadrul conferinței de presă de ieri, primarul Ioan Turc a precizat că municipalitatea nu va termina la timp lucrări finanțate din fonduri europene, în valoare de 10 milioane de lei. Cele mai multe lucrări vizează pasajul subteran din Decebal, potrivit bistriteanul.ro

Potrivit primarului Ioan Turc, municipalitatea nu va finaliza lucrări în valoare de 10 milioane de lei, din fonduri europene. UE a acceptat o amânare pe următorul exercițiu financiar, însă nu fără sancțiuni.

Lucrările respective sunt la Axa de Transport Gării-Năsăudului, un proiect în valoare de 63,8 milioane de lei. Acestea vizează în principal pasajul subteran din Decebal, care nu va fi finalizat anul acesta, cum prevede proiectul, ci abia în prima parte a anului viitor.

„La pasajul din Decebal se lucrează bine, se lucrează alert, de dimineața până noaptea. Ne străduim ca de Crăciun să dăm drumul circulației și să se circule mult mai bine de Crăciun. Pe axă cea mai mare parte a lucrarilor vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, valoarea lucrărilor rămase este de 25 milioane de lei. 10 milioane de lei intră pe fazare, vor continua în primul semestru din anul viitor. Lucrări în valoare de 10 milioane de lei, cele mai multe ce țin de pasajul din Decebal, vor fi fazate în semestrul I al anului viitor”, a explicat Ioan Turc.

Ce înseamnă această fazare? Practic, proiectul trece în următorul exercițiu financiar dacă nu e finalizat. Asta înseamnă mai puțini bani pentru proiectele municipiului asigurate din fonduri europene în următorul exercițiu financiar și penalizări aplicate pentru neterminarea proiectului la timp.

Municipalitatea vrea să dea drumul circulației pe deasupra pasajului, iar lucrările să continue în subteran și anul viitor.