In vizor

Președintele CJ Radu Moldovan: „În peste 25 de țări din lume s-a vorbit despre Bistrița, despre Gloria, despre sport, despre performanță”

Echipa de handbal Gloria Bistrița a reușit să aducă la Bistrița argintul de la EHF European League, devenind vicecampioane europene. Potrivit președintelui Consiliului Județean Radu Moldovan, care a fost prezent la meci, în peste 25 de țări din lume s-a vorbit despre Gloria Bistrița, despre sport și performanță. 25 de țări au cumpărat drepturile de televizare pentru meciurile din Final 4.

Prezent la Bistrițeanul Live, președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a precizat că nu se gândea acum un an că echipa de handbal feminin Gloria Bistrița va avea șansa să joace în Final 4 EHF și să aducă la Bistrița titlul de vicecampioană europeană.

Acesta a mai dezvăluit faptul că nu mai puțin de 25 de țări au cumpărat drepturi de televizare pentru meciurile din semifinală și finală:

„Nu mă gândeam, în urmă cu un an că fetele de la Gloria Bistrița în finala Final 4 EHF. Nu m-am gândit niciodată că o să fie sute de suporteri. Cea mai mare bucurie a mea a fost că în peste 25 de țări din lume s-a vorbit despre Bistrița, despre Bistrița-Năsăud, despre Gloria, despre sport și despre performanță. Informația oficială de la Federația Europeană de Handbal, 25 de țări au cumpărat drepturile de televizare. A fost ceva de vis”, a precizat Radu Moldovan.

Acesta a mai spus că l-a surprins numărul mare de susținători, care au mers până la Graz (Austria), să fie alături de handbaliste.

„Au fost oameni de afaceri, care au venit acolo pentru că au vrut ei. Au fost mulți bistrițeni care lucrează de 10-20 de ani în Austria și au venit pe cont propriu la meciuri”, a completat președintele Consiliului Județean.

Înfocat suporter al echipei de handbal, Radu Moldovan a spus că va continua să urmeze jucătoarele la meciuri, indiferent dacă va mai fi președinte al Consiliului Județean sau nu.

Vineri, 17 mai, de la ora 18:00, echipa de handbal Gloria Bistrița va fi prezentă pe pietonalul Liviu Rebreanu, pentru a se întâlni cu fanii și suporterii.