Eveniment

Podul de pe drumul care leagă Rusu Bârgăului de Dorolea, grav avariat! Accesul auto și pietonal, restricționat total

Podul de pe drumul care leagă Rusu Bârgăului de Dorolea este grav avariat, autoritățile locale și județene luând decizia să închidă drumul.

Podul care de pe drumul comunal 6 B care face legătura între localitățile Rusu Bârgăului și Dorolea este grav avariat. Autoritățile locale și județene au decis restricționarea totală a accesului rutier și pietonal:

„O comisie mixtă condusă de prefectul județului Bistrita-Nasaud, domnul Teofil Cioarba și inspectorul șef ISU Bistrița Năsăud, colonel Bucur Cristian, alături de primarul din localitatea Livezile, respectiv viceprimarul din localitatea Josenii Bârgăului, prin comitetele locale pentru situații de urgență a luat decizia, de la fața locului, de închidere a drumului în cauză, implicit restricționarea totală a accesului rutier și pietonal pe podul avariat”, informează ISU Bistrița.

Se pare că podul este fisurat, iar pe mijloc, acesta a început să se lase, devenind un real pericol pentru cei ce-l traversează, potrivit bistriteanul.ro

Potrivit primarului comunei Josenii Bârgăului, Nicolae Vrîncean, pe teritoriul căreia se află podul, nu a rămas nicio zonă izolată, nici din Josenii Bârgăului și nici din Livezile, din cauza restricționării accesului.

Se pare că podul a fost făcut imediat după Revoluție, la cererea Armatei Române, care îl folosea pentru a ajunge la poligonul de tragere de la Livezile. De atunci nu a avut parte de reparații majore, doar intervenții punctuale:

„Initial s-a defectat un picior, l-am consilidat noi cum am putut, acum s-a defectat celălalt picior. Acum am considerat că cel mai bine e să nu se circule pe el”, precizează pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Josenii Bârgăului.

În urmă cu un an jumătate-doi, autoritățile locale au luat hotărârea să restricționeze circulația autovehiculelor mari, de peste 3,5 tone, instalându-se inclusiv o barieră de înălțime.

Primăria Josenii Bârgăului a început acum jumătate de an demersurile necesare solicitării unei finanțări de la Compania Națională de Investiții pentru consolidarea și reparare a podului. Încă se așteaptă okey-ul la solicitarea în cauză.

Exit mobile version