In vizor

Pârtia de schi Cocoș înghite anual 400.000 de lei, deși funcționează maxim o săptămână pe an

400.000 de lei, adică 80.000 de euro, înghite anual pârtia de schi de la Bistrița. Costurile includ doar întreținerea și funcționarea, precum și salariile angajaților. Asta, în condițiile în care, anual, pârtia de schi este funcțională maxim o săptămână, informează bistriteanul.ro.

Cu țârâita, așa au avut parte bistrițenii de pârtia de schi anul acesta. Din cauza vremii, pârtia de schi este deschisă anual, maxim o săptămână, adunat. Anul acesta, pârtia Cocoș s-a deschis prima dată în data de 16 ianuarie.

Norocul nu pare să fie de partea municipalității nici când vine vorba despre vreme, dar nici despre instalațiile de pe Cocoș.

Telescaunul nu este pus în funcțiune iarna, întrucât nu este deschisă pârtia mare, ci doar cea mică. La pârtia mică funcționează, de regulă, un teleschi, care, culmea, este stricat de ceva vreme.

Potrivit unor date oferite de Primăria Bistrița, anual, pârtia de schi înghite peste 400.000 de lei, fie că este deschisă, fie că nu.

„Cheltuielile aferente anului 2023 alocate pentru funcționarea pârtiei au fost următoarele:

-cheltuieli de personal – 117.309 (net) lei

-întreținere și funcționare – 285.225 lei.

În ceea ce privește estimările pentru acest an, vă informăm că bugetul de venituri și cheltuieli aferent anului 2024 se află în etapa consultării publice, urmând să fie supus aprobării Consiliului Local la începutul lunii februarie”, precizează reprezentanții Primăriei Bistrița, într-un răspuns oferit Bistrițeanul.ro.