Din oras

Olimpiada Inocenților la Bistrița, competiția unde toți sunt eroi

Olimpiada Inocenților – un eveniment special devenit tradiție la Bistrița – aduce împreună și în acest an întreaga comunitate, pentru a-i sprijini pe copiii și tinerii cu dizabilități. Joi, 16 mai, sunteți invitați în piațeta din fața Palatului Culturii Bistrița și în parcul municipal.

Scopul principal în Olimpiada Inocenților (eveniment ajuns la ediția cu numărul XV) este de a lupta împotriva excluziunii sociale a copiilor și tinerilor cu dizabilități. cum anume? Promovând înțelegerea și acceptarea diversității în comunitate – subliniază cei de la Fundația Inocenți, inițiatorii evenimentului.

„Ne bucurăm că această ediţie este sprijinită atât de către Primăria Municipiului Bistrița prin proiectul Împreună la linia de start: “Olimpiada Inocenților”. Proiectul este finanțat nerambursabil din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2024, potrivit bistriteanul.ro.

Un alt partener important este și Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud prin proiectul „Sărbătoarea Inocenței: Competiția unde toți devin eroi, proiect finanţat nerambursabil din bugetul judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2024.

Le suntem recunoscători celor două instituţii, tuturor celorlalţi parteneri şi donatori privaţi şi celor 150 de voluntari care şi-au confirmat participarea la Olimpiadă”, au transmis organizatorii.

Program complet Olimpiada Inocenților, 16 mai 2024:

Activitățile din 16 mai 2024 se vor desfăşura în spaţiul public: în piațeta din fața Palatului Culturii Bistrița și în zona parcului municipal Regele Mihai I Bistrița.

  • Ora 13:30 – începe cea de-a XV-a ediție a „Olimpiadei Inocenţilor”.

În cadrul „Olimpiadei Inocenţilor”, la care anticipăm că vor participa aproape 300 de copii/tineri, vor fi susţinute probe sportive clasice şi probe sportive adaptate nevoilor copiilor cu dizabilităţi, precum şi probe artistice.

• Probe sportive (baschet, tenis de masă, fotbal simplificat – conducerea mingii printre jaloane, jocuri de îndemanare, întrecerea în scaune cu rotile, atletism);

• Probe artistice (dans, cântece, poezii, pictură și desen);

• Activități complementare (face painting).

Toți copiii participanți sunt campioni și vor fi răsplătiți cu tricouri, șepci, medalii și diplome, cu dragoste și admirație!”, au mai transmis organizatorii.