Eveniment

oapte de foc în Bistrița-Năsăud: flăcările au mistuit o casă din Bistrița și alta din Maieru

Două incendii violente au mistuit două case din județ noaptea trecută. Unul dintre ele a avut loc în Bistrița, iar altul în Maieru. Proprietara casei din Maieru a avut un atac de panică când și-a văzut agoniseala mistuită de flăcări, potrivit bistriteanul.ro

Primul incendiu a izbucnit pe strada Câmpului, din Bistrița. Din fericire, în momentul izbucnirii incendiului nu se afla nimeni în casă, flăcările fiind observate de vecini, când deja se manifestau generalizat, la acoperiș și pod.

Au fost afectați 100-150 de metri pătrați.  Cauza probabilă a incendiului este un coș de fum neprotejat termic.

„Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, localizat rapid și protejate vecinătățile (a fost salvată casa de locuit învecinată, aflată la 4 m față de casa unde a izbucnit incendiul). La casa vecină a fost afectată o fațadă (de la căldură radiată). Întreaga zona locuibilă a casei cuprinse de incediu a fost salvată”, informează ISU Bistrița.

Tot azi-noapte, în jurul orei 02:00, pompierii militari și voluntari au intervenit la un incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Maieru. O femeie, cel mai probabil proprietara casei, a suferit un atac de panică.

Intervenția a durat aproximativ patru ore. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Incendiu s-a manifestat la un grajd, la bucătăria de vară și s-a propagat rapid la acoperișul casei de locuit.

În urma incendiului au ars grajdul pe o suprafață de 60 mp, bucătaria de vară pe o suprafață de 15 mp, acoperișul casei de locuit și tavanul (120 mp), unelte agricole, aparate electrice, fân si brichete de rumeguș.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuitul electric la o cutie de conexiune (doză) amplasată pe peretele grajdului.

Au fost salvate alte bunuri aflate în interiorul casei de locuit și restul suprafeței casei. In urma incendiului au fost afectate și alte case vecine la nivelul izolațiilor fațadelor laterale, ferestre sparte si uși topite de căldura radiată.

Intervenția a fost sprijnită de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din Maieru și Rodna”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.