Eveniment

În plină iarnă, 8 persoane locuiau în pădure, ca acum sute de ani. Printre ele și doi copii bolnavi

Polițiștii locali au dat în Pădurea Codrișor peste 8 persoane, care locuiau în trei adăposturi improvizate. Printre ele se numărau și doi copii bolnavi, transportați direct la Unitatea de Primiri Urgențe, pentru îngrijiri medicale.

Ieri dimineața, polițiștii locali au dat peste 8 persoane care își amenajaseră locuințe în pădurea Codrișor, din cartoane, lemne și folii din plastic. În cele trei locuințe improvizate încercau să se adăpostească de frig și doi copii, care au fost duși la Unitatea de Primiri Urgențe, pentru îngrijiri medicale.

„Persoanele adulte au fost îndrumate către Centrul de noapte și cazare pentru persoanele adulte fără adăpost Bistrița pentru a beneficia de serviciile socio-medicale, puse la dispoziție de municipalitate. Având în vedere starea de sănătate precară a celor doi minori s-a impus transportarea acestora la UPU Bistrița, în scopul instituirii unei conduite terapeutice”, informează Poliția Locală, potrivit bistriteanul.ro

Poliția Locală a sesizat și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru a-i prelua pe cei doi copii și a institui măsuri de protecție socială. De asemenea, locația unde se adăposteau cei 8 a fost curățată.