Din oras

Mai mulți bistrițeni cer DESFIINȚAREA unui parc de joacă, pentru că-i deranjează copiii

20 de bistrițeni cer Primăriei Bistrița să desființeze un parc de joacă de pe Aleea Greuceanu, pe motiv că sunt deranjați de gălăgia pe care o fac copiii acolo. Semnatarii petiției care a ajuns în Consiliul Local spun că nu se pot odihni de zgomotele din parc.

Deși pare greu de crezut, un grup de 20 de bistrițeni care locuiesc pe Aleea Greuceanu cer desființarea unui loc de joacă pentru copii. Aceștia au trimis o petiție Primăriei Bistrița prin care cer urgent asta.

Petiționarii susțin că nu au li s-a cerut acordul pentru înființarea locului de joacă respectiv și că sunt deranjați de gălăgia din parc.

„Zgomotul pe care acest loc de joacă îl produce atât ziua, cât și noaptea (în special când temperatura ambientală permite petrecerea timpului liber afară) depășește cu mult nivelul de zgomot acceptabil și mai ales permis de lege. Amplasarea acestui loc de joacă nu respectă distanța minimă de 50 de metri dintre acesta și clădirile de locuit, mai mult decât atât, amplasamentul acestui loc de joacă în mijlocul ansamblului de clădiri cu destinație de locuine favorizează amplificarea zgomotului prin fenomenul de rezonanță. Ne considerăm lezați în drepturi elementare precum cel la viață și sănătate, fără a mai discuta de alte drepturi care ne sunt încălcate prin existența acestui loc de joacă și din cauza acestuia”, se arată în petiție, potrivit bistriteanul.ro.

Petiționarii spun că parcul se populează noaptea de persoane care consumă alcool și alte substanțe și fac gălăgie. Aceștia se arată deranjați și de învățătoarele care aduc copiii acolo să se joace:

„Acest parc nu este utilizat doar de către copiii din cartier. Din păcate, există învățătoare care vin cu clasele de copii de la școlile din jur și chiar copii din alte cartiere sa upărinți care vin cu mașina cu copiii, din cine știe ce zone ale orașului sau din apropiere. (….) Poliția Locală atunci când este sesizată să intervină, nu își îndeplinește atribuțiile în mod corespunzător. Programul de liniște nu este respectat niciodată”, se mai precizează în petiție.

Oamenii propun ca parcul să fie transformat în spațiu verde și…parcare. Consilierii locali nu au luat în calcul propunerea bistrițenilor.

Exit mobile version