Politica

Locale2024 – Dumitrița – Primarul Ilie Uchrenciuc (PSD) se pregătește pentru încă un mandat.

Primarul comunei Dumitrița Ilie Uchrenciuc se pregătește pentru încă un mandat. Acesta va candida și la alegerile din acest an tot pe listele PSD. Contracanditatul său este un funcționar bancar de 52 de ani, care va candida pe listele PNL.

PSD mizează în comuna Dumitrița și la alegerile din acest an pe primarul în funcție, Ilie Uchrenciuc, care este la al doilea mandat. Acesta a fost ales în 2020 de de 53% dintre cetățenii cu drept de vot.

Printre planurile sale pentru noul mandat se numără două săli de sport, una în Dumitrița, alta în Budac, asfaltare străzi și amenajare trotuare, reabilitarea căminului cultural Ragla, achiziționarea unei mașini de pompieri pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună, dar și un dispensar medical în localitatea Budacu de Sus

Pentru funcția de primar candidează și Nica Petronel, un funcționar bancar de 52 de ani, care este și consilier local. Acesta este în PNL din 2011, fiind și președinte de organizație locală.

Și la alegerile locale din acest an va candida pe listele PNL. Nu este prima dacă când intră în luptă împotriva actualului primar. Cei doi s-au mai „luptat” pentru voturi și la alegerile din 2020.

„Ca orișicare gospodar, îmi doresc transparență în toate deciziile. În  al doilea rând mi-am propus consultarea cetățenilor, înainte de votarea bugetului comunei”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, Nica Petronel.

Acesta nu este singurul contracandidat al lui Ilie Uchrenciuc. AUR mizează pe Loredana Baltă, coordonatoarea organizației locale a formațiunii politice. Aceasta este a doua femeie din județ care candidează pentru fotoliul de primar.